Eirado

Cooperativa de consumo responsábel, Santiago de Compostela

ENSALADA DE FOLLAS DE REMOLACHA Julho 31, 2008

Filed under: Receitas — cooperativaeirado @ 1:27 pm
Tags:

Ingredientes

-Un atado de follas de remolacha

-3 dentes de allo

-2 culleradas de xerme de trigo

-3 ovos

-3 cenouras

-2 follas de loureiro

-10 olivas verdes

-Aceite de oliva

-Sal e pementa ao gusto

-Ourego ao gusto

Como facelo

Lavar ben as follas de remolacha e cociñalas ao vapor. Unha vez se poñan murchas retirar e deixar escorrer nun colador.

Pór nunha cacerola 3 culleradas de aceite de oliva xunto cos dentes de allo pelados e picados. Pór no lume e engadir despois as follas de remolacha escurridas e picadas en anacos grandes. Cociñar uns poucos minutos remexendo seguido para que collan sabor do allo e evapore a humidade da verdura. Engadir o xerme de trigo e o ourego. Retirar do lume e condimentar con sal e pementa.

Unha vez limpas as cenouras cortalas en bastóns, poñelas a cocer xunto cos ovos e o loureiro.

Presentar a ensalada mesturando o ovo cortado en cuartos, as olivas, a cenoura e as follas de remolacha. Botarlle o aceite de oliva e servir.

“Recomendável como prato principal ben fresquiño ou ben como acompañamento doutro prato principal.”

 

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão / Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão / Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão / Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão / Alterar )

Connecting to %s