Eirado

Cooperativa de consumo responsábel, Santiago de Compostela

Coñecer ao produtor, coñecer ao consumidor Outubro 10, 2008

Filed under: Novas — cooperativaeirado @ 4:19 pm
Tags: , , ,

“Coñecendo as caras de quen produce os alimentos que comemos – Coñecendo as caras de quen come os alimentos que producimos” é o título da xornada que se celebra o 17 de outubro en Teo (A Coruña) para explicar as novas formas de relación entre @s productor@s de alimentos e @s cidadáns que os comen. En todos os lados houbo, en diferentes momentos, unha perda da relación entre labregos/as e cidadáns que compran a comida, e ao mesmo tempo un aumento do proceso industrial dos alimentos. Aparece a inseguridade alimentaria (vacas tolas, tranxenicos, dioxinas,…) e un abuso de pesticidas, químicos, hormonas, funxicidas. Como reacción, moitas persoas que non queren ser consumidoras pasivas, únense para rescatar o sabor dos alimentos naqueles países que xa os perderan. Ven coñecer a experiencia das AMAP en Francia – a Asociation pour le Manintien d´une agriculture Paysanne.

Para máis información (horario, lugar, etc.), podedes consultar este pdf, ou chamar ao 981 55 41 47.

Xornada organizada polo Sindicato Labrego Galego.

 

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão / Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão / Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão / Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão / Alterar )

Connecting to %s