Eirado

Cooperativa de consumo responsábel, Santiago de Compostela

SOPA DE CASTAÑAS Novembro 13, 2008

Filed under: Receitas — cooperativaeirado @ 11:25 pm

  Ingredientes:castana2

  • 1 kilo de castañas frescas
  • 1 litro de caldo de ave
  • 1/4 de nata líquida
  • fiuncho fresco (hinojo), anís

  Como facelo:

Facerlles unha raxa ás castañas e fervelas en auga con sal para logo pelalas. Despois de limpas, polas a cocer no caldo de ave xunto con dous plumeiros de fiuncho e unha cullerada de sementes de anís durante tempo suficiente a lume medio para que queden moi brandas, mínimo unha ou dúas horas.

Escoller as castañas máis grandes para adornar, retirar o fiuncho e as sementes de anís que se vexan, engadir a nata e pasar a sopa pola batidora. Se as castañas estaban ben frescas quedaranos unha crema suave e pouca espesa.

 

“Un prato que prestará calquer día de frío e que sentará ben a todos os bandullos”

 

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão / Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão / Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão / Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão / Alterar )

Connecting to %s